ارزیابی شرایط ایران بعد از عملیات ۱۲ روزه و خروج خامنه ای از مخفیگاه
برای ارزیابی وضعیت ایران بعد از عملیات ۱۲ روزه نظامی اسرائیل باید به حکومت، جناحهای درون آن، مردم و برنامه های اسرائیل و امریکا برای رژیم توجه کرد. همچنین باید دید هر یک از این طرفها چه تصوری از خودشان دارند.
وضعیت قشر حاکم
مجموعه نیروهایی که در قشر حاکم هستند یا خود را بخشی از حکومت می دانند متحد تر از گذشته اند چون نظام را آسیب پذیرتر می دانند و علی خامنه ای را ضعیف تر تا از او بدوشند. اصلاحاتچیها که دوره ای مورد بی توجهی واقع شدند امروز دارند سر و دست می شکنند برای تقرب به نظام. حمیدرضا جلایی پور از این حیث جالب توجه است: «حدس میزنم در این لحظه اگر نظرسنجی شود، هم در ایران و هم در منطقه، محبوبیت فرمانده کل قوای ایران بیش از همهٔ سالهای بعد از ۸۸ است.» هر چه این فرد در مورد محبوبیت خامنه ای می گوید جفنگ و مهمل است و تنها دارد برای نظام خودشیرینی می کند.
وضعیت کشور از نگاه حاکمان
جنگ اسرائيل با ج ا است اما هزینه هایش را مردم ایران دارند می پردازند. البته پرداخت هزینه ها تملک نمی آورد. حکومت دارد با میهنی کردن جنگ خدعه می کند اما سینه زنی برای ایران که تحت این حکومت دارد هر روز می میرد معنی دار است. حاکمان وقیح به جای حسین حسین، ایران ایران می گویند و خود واقف هستند که دارند سر ایران را می برند. این ایران گفتن ها در مراسم جشن نیست؛ در مراسم عزاداری است.
وضعیت پروژه براندازی
این پروژه فعلا در تعلیق است. مفسران تبشیری-کسانی که در فضای اجتماعی مدام بشارت سقوط رژیم را می دهند و گاه زمان هم می دهند-در سه دوره بشارت سقوط داده اند:
۱) پس از انتخاب ترامپ گفتند ترامپ ج ا را ساقط می کند: ماهها این موضوع مطرح بود تا ترامپ به سایتهای هسته ای حمله کرد و نشان داد هدف او چیست. هیچ یک از اینها نگفتند ترامپ در کسب و کار تغییر رژیم نیست. اینها که بعد از حمله به سه سایت هسته ای به ترامپ بدو بیراه می گویند انتظاراتشان در آن دوره ساخته شده است.
۲) پس از عملیات وحشیانه حماس گروهی مگررا گفته اند بی بی رژیم را ساقط می کند. چنین اتفاقی هنوز نیفاده حتی بعد از حملات ۱۲ روزه. موافقان ج اسلامی بر اساس آن وعده ها نتیجه می گیرند که بی بی شکست خورده است.
۳) پس از عدم تحقق وعده های فوق رفته اند سراغ این که خودشان (عناصر عالی رتبه) همدیگر را می خورند: جنگ در درون قشر حاکم. البته ممکن است یک رقیب قدار مجتبی حذف شود (مثل حسن روحانی) اما جنگ قدرت گسترده ای در کار نیست. اینها جامعه ایران و ساخت حاکم را نمی شناسند. جناحهای درون نظام رقابت می کنند اما در نهایت با هم می خورند. اینها در رانتها با هم شریکند و حتی ازدواج فامیلی دارند.
هیچکدام از این مفسران تبشیری نمی آیند بگویند حکومت با حرکت مردم می افتد چون این روایت بیننده و کلیک نمی آورد. می گویند خودش سقوط می کند یا دیگران ساقط می کنند.؛ اینها جذابیت بیشتری دارد.
ارزیابی طرفهای جنگ بعد از دوره ۲۳ خرداد تا ۱۵ تیر ۲۵۸۴
عموم مردم به دلیل شوک و از خانه رانده شدن و وضعیت تعلیق در وضعیت انفعال به سر می برند. حکومت ضعیف تر از ۲۲ خرداد ۲۵۸۴ است و جمهوری اسلامی ضعیف ترین شرایط دارد اما دارد ایران را با خود پایین می کشد. هیچوقت در دوران معاصر شرایط ایران به سوگناکی امروز نبوده است: هم منابع و زیر ساختها و هم جامعه و میراث فرهنگی و منابع طبیعی آن. وضعیت کشور تراژیک به تمام معناست. تبلیغات حکومتی می گوید خارج شدن خامنه ای از سوراخ پایان ایران تراژدی است اما این پدیده بخشی از خاکستر است. ققنوس ایران هنوز جایی لای خاکسترها پنهان است. در مقابل اسرائیل دارای بالاترین ضریب امنیت در طی ۵ سال اخیر است. کار ساکت کردن حوثی ها خیلی دشوار نیست اگر نتانیاهو ملاحظه سر و صداهای بین المللی را نکند.
برنامه های ترامپ/نتانیاهو
دیدارهای متوالی ترامپ و نتانیاهو در دور دوم ترامپ (سومین دیدار در شش ماه) به معنای تلاش برای هماهنگی بر سر یک برنامه در برابر ج ا است. حمله ترامپ موضوع اختلاف این دو را که بوقها می ساختند منتفی کرد. این برنامه چیست؟ ترامپ می گوید که می خواهد با اسرائیل بر سر یک توافق دائمی با ایران کار کند. احتمال موفقیت در این کار صفر است و بی بی و ترامپ این را می دانند. خامنه ای منتظر نشسته ببیند چه بلایی بر سرش می آورند: از این ستون به آن ستون فرج است. او اگر چنین سیاستی نداشت قبل از حمله امریکا می توانست با غنی سازی صفر موافقت کند. اما مقابله با ج ا به حاشیه نمی رود و امریکا در سیاست خاورمیانه ای اش به دوره بایدن باز نمی گردد. چرا؟
۱. ج ا مانع جدی پیمان ابراهیم است و ترامپ این پیمان را می خواهد.
۲. خطر بالفعل و بالقوه برای اسرائیل از سوی ج ا رفع نشده است.ترامپ و نتانیاهو می خواهند با قلدر محل برخورد کنند برای ایجاد آرامش در منطقه.
۳. تهدید رئیس جمهور امریکا از سوی ج ا با صدور فتوای قتل و تعیین ۲۰ میلیون دلار جایزه از سوی ترتمپ نادیده گرفتنی نیست.
۴. تحرکات حوثی ها در دریای سرخ و سپاه قدس در سوریه و خروج خامنه ای از مخفیگاه نمایانگر تدوام تهدیدات است
موضوع مذاکرات نتانیاهو و ترامپ در دور سوم غزه و ج ا که هر دو به هم مرتبط اند.
سه برنامه احتمالی در پیش روی ترامپ و نتانیاهو در موضوع ایران قرار دارد. آنها در شرایط ضعف رژیم را رها نخواهند کرد. سبک نتانیاهو زدن ضربات متوالی است:
۱.زدن خامنه ای برای اختلال در سازمان سیاسی رژیم و دامن زدن به اخنلافات در قشر حاکم بر سر جانشینی
۲. حمله نظامی: شیر خروشان ۲؛ نتانیاهو کارهای ناتمام بسیاری در ایران دارد از جمله موشکها و پرتابگرهای باقی مانده که تهدیدی جدی برای اسرائیل است
۳.عملیات خرابکاری و نقطه زنی مداوم تاسیسات و نیروها در صورت عدم آمادگی برای عملیات گسترده یا پیدا کردن محل مخفیگاه خامنه ای. در لبنان از زمان آتش بس ۲۰۹ نیروی حزب الله زده شده اند.
در باب تصمیم به حذف ج ا؟ نمی توان در این مقطع چیزی گفت. تا آنجا نمی توان پیش نمی رفت چون شواهد و قرائنی نمی بینم. معلوم نیست امریکا با زدن خامنه ای موافق باشد نه به دلیل عشق ترامپ به خامنه ای بلکه به دلیل تشدید بی ثباتی در منطقه. ترامپ همچنان وانمود خواهد کرد که کارش در ایران تمام است برای کاهش فشار گروههای ضد جنگ در امریکا.
لینک پی پل برای پشتیبانی مالی
https://www.Paypal.me/danandmo